Meny Stäng

Lån till låg ränta

lån till låg ränta

Intresserad av att låna pengar med så låg ränta som möjligt?

Att låna pengar är ibland helt nödvändigt, men detta betyder förstås inte att man vill eller är beredd att betala hur mycket som helst för detta. Istället är väldigt många intresserade av att låna pengar till ett så förmånligt pris som möjligt, och fast man alltid får räkna med att ett lån kommer att kosta en något, betyder detta inte att det inte spelar någon roll vilket lån man tar, för att alla lån skulle kosta lika mycket eller liknande, för så är det absolut inte. Istället är det helt klart så att olika långivare erbjuder olika förmånliga priser och räntor på de lån som erbjuds.

Vad innebär då detta för mig som ska ta ett lån?

Detta betyder att det är av yttersta vikt att jämföra vad det skulle kosta för dig att låna pengar av flera olika långivare. Skulle du inte göra detta, är det nämligen relativt troligt att du betalar för mycket för ditt lån bara på grund av okunskap och det vore ju verkligen synd!

Därför bör du se till att göra en vettig prisjämförelse för lån i den storlek det gäller. Skulle du tycka att detta är mindre kul kan du även använda dig av de olika hjälpmedel som finns för detta, t.ex. olika lånejämförelsetjänster, för de fungerar i regel utmärkt, men har du inget emot lite surfande går det lika bra att göra detta manuellt också.

jämför räntor när du ska låna pengar

Hur du jämför priser på rätt sätt när du ska låna pengar

Eftersom olika långivare anger sina priser och räntor på olika vis i sina marknadsföringsmaterial, på sina hemsidor och så vidare, är det dock viktigt att veta vad man egentligen bör titta på när man gör en prisjämförelse. Om du någon gång undrat över vilken prisuppgift det är mest korrekt att titta på i sammanhanget vill vi tipsa om att det är vad som kallas för den effektiva årsräntan. I denna ränteuppgift måste nämligen alla avgifter som tas ut för ett visst lån räknas med, så du kan lita på att denna räntesats är korrekt. Den effektiva årsräntan måste vidare anges enligt lag, så vare sig långivarna vill ange detta eller inte, måste de göra det, så du kan räkna med att hitta en effektiv årsränta för vartenda lån som erbjuds i Sverige.