Meny Stäng

Snabblån på helger

Det kan finnas många anledningar till att man behöver ta ett lån. Kanske hittar man en bortglömd räkning som måste betalas, eller så dyker det upp oförutsedda utgifter som kastar omkull den noggrant uppgjorda budgeten. Gemensamt för väldigt många som behöver ett tillfälligt lån är att man vill låna en begränsad summa och att man behöver pengarna snabbt. Och att man vill ha ett lån som inte kräver säkerhet. Lån utan säkerhet kallas allmänt för privatlån även om bankerna ofta väljer namnet blancolån. Det betyder att du inte behöver belåna något för att få ett lån. Men, ett lån utan säkerhet är förstås en större risk för långivaren och därför ligger räntan ofta lite högre på dessa lån än på lån där banken får en säkerhet och alltså inte riskerar lika mycket.

Låna på helgen

Vill du ha ett snabblån är det alltid fråga om ett lån utan säkerhet. Och det är inte lån som du går till banken och söker. Ett snabblån sökes med fördel direkt online, men i vissa fall går det också att söka via sms. men, det kräver i de flesta fall att du redan är kund och har registrerat ett konto hos långivaren. Första lånet söker man nästan alltid via datorn, och fyller i en ansökan på långivarens hemsida. Det finns en färdig ansökningsblankett på hemsidan där du fyller i hur mycket du vill låna och vilken återbetalningstid du väljer. Sedan får du fylla i några personuppgifter som efterfrågas innan du skickar iväg din ansökan med ett klick. Svårare än så är det alltså inte, och svaret kommer för det mesta omgående.

Nästa gång kan du hos många av dessa långivare skicka ett enkelt sms för att ansöka om ett lån.

Signera elektroniskt

Snabblånen har en kort behandlingstid och numera blir det allt vanligare att man kan använda e-legitimation för att verifiera sig och skriva under låneavtalet. Det betyder att du kan skriva under direkt och du slipper invänta ett avtal som skickas med post. Snabblån som kan signeras elektroniskt kan ofta betalas ut samma dag. Och då gör ju lånen verkligen skäl för namnet.

Det betyder att du kan söka ett lån och ha pengarna redan samma dag. Men, det kräver förstås att allt stämmer och att du söker lånet vid rätt tidpunkt.

Om du till exempel vill ha ett lån under en helgdag kan det bli problem att få snabba pengar. det är inte lika lätt att få ett snabblån under helger som under vanliga bankdagar. Men, det betyder faktiskt inte att du inte har en chans att fixa pengar snabbt på helgen. Det gäller bara att välja rätt långivare, och att ha ett konto i rätt bank.

Betalar ut lånen när kundtjänsten är öppen

För att hitta rätt långivare får du se efter hur och när man gör sina utbetalningar. Dels kan du se när kundtjänst håller öppet, eftersom de flesta kreditgivare bara betalar ut lånen när kundtjänst är öppen. Många av långivarna på nätet har faktiskt öppet även under helger, vilket gör att det är möjligt att både söka och beviljas lån då. Men, bara för att du får din ansökan beviljad är det inte säkert att du får pengarna förrän bankerna öppnar igen. För det första beror det på om långivaren gör utbetalningar på helger över huvud taget. Och om de gör det krävs det att du har konto i utbetalande bank för att du ska kunna ha pengarna på kontot innan bankerna öppnar.

Om du har konto i samma bank som betalar ut lånet kan du få dem med direktbetalning, och pengarna finns då på ditt konto i samma ögonblick som de betalas ut. Om du har ditt konto i en annan bank måste pengarna föras över mellan bankerna, och det sker bara under bankernas öppettider. Så om pengarna måste föras över från en bank till en annan kan du inte få pengarna på ditt konto förrän tidigast nästa bankdag även om lånet beviljas på helgen.

När du måste låna pengar utanför vanliga banktider gäller det alltså inte bara att hitta en långivare som betalar ut lån på helger och kvällar, utan du måste också hitta ett lån som betalas ut via den bank där du har ditt konto. Med dessa parametrar uppfyllda kan du alltså söka och få ett lån oavsett vilken veckodag eller vilken tid på dygnet det är.

Snabblån helger

Söka lån när man behöver pengar

Det här med att man numera kan söka lån precis när man behöver pengarna har ju öppnat upp massor av möjligheter för väldigt många människor. Man behöver inte sitta och vänta på att en skuld ska gå till inkasso bara för att förfallodagen kommer före lönedagen, till exempel. Då kan man enkelt och smidigt sätta sig vid datorn och ansöka om ett lån så att man kan betala i tid och slippa alla problem som en missad inbetalning kan medföra.

Och när lönen kommer löser man sitt lån och är skuldfri. Eller om något du gärna vill ha helt plötsligt reas ut till ett fantastiskt pris kan du ta chansen och köpa även om du inte har pengar på kontot för dagen. För med ett riktigt snabblån kan du få pengarna direkt, och du kan ta vara på de chanser som bjuds, speciellt de företag som kan erbjuda lån utan ränta.

Jämför olika lån innan du slår till

Men, även om snabblånen är enkla att söka och relativt lätta att få, måste du förstås vara säker på att du kan betala tillbaka innan du skickar in en ansökan. Jämför också gärna olika lån, så att du får det bästa lånet för dina behov och förutsättningar. När du köper en sak jämför du förmodligen priser i olika butiker för att inte behöva betala mer än nödvändigt. Så ska du också göra när du tänker låna pengar.

Det finns många olika kreditföretag som ger snabblån, och du hittar dem alla här på internet, så att du enkelt kan göra en jämförelse. Kolla räntor och avgifter, men se också på villkorens så att du får ett lån som passar dig. Tänk på att det är den effektiva räntan, det vill säga den nominella räntan sammanräknad med eventuella avgifter, som talar om hur mycket ett lån verkligen kostar.

Recension:

Snabblån på helger
Betygsatt av: Snabblånexperten.se
Betyg: 4.4