Meny Stäng

Snabblån utan krav

Att söka ett lån är inte alltid så enkelt. Det var kanske enklare på den tiden då det bara fanns ett alternativ; att gå till sitt lokala bankkontor och söka ett lån. Ja, det var i alla fall enklare på så sätt att man inte behövde välja mellan en massa olika lån. Men, för många innebar det också att man helt enkelt inte fick låna pengar. För alla som vill ha ett lån måste uppfylla vissa krav. Och de traditionella bankerna har ofta ganska högt ställda krav, som många har svårt att leva upp till. Så för alla som har svårt att få lån hos den vanliga banken var det definitivt inte lättare förr.

Om du går till din vanliga bank och ber om ett lån måste du först och främst klara bankens inkomstkrav. Du ska ha en årsinkomst som når upp till den nivå man har satt upp, och din inkomst godkänns i stort sett bara om den kommer från en fast anställning. Det betyder att om du jobbar som vikarie, är projektanställd, korttidsanställd eller har någon annan form av anställning som inte är fast, kommer du inte att beviljas ett lån oavsett hur stor din lön är.

Klarar du inkomstkravet ska du naturligtvis också uppfylla resterande krav. Du ska vara myndig (ett krav som alla långivare ställer eftersom det inte är lagligt att ingå avtal med minderåriga), du får inte ha betalningsanmärkningar eller skulder, du ska ha en ordnad ekonomi och mycket mer. Kraven kan variera mellan olika banker men de flesta har en lång lista på krav som låntagaren ska kunna uppfylla. Och så ska du förstås klara den obligatoriska kreditprövningen som de flesta traditionella banker gör via Upplysningscentralen, UC.

Hitta ett bra lån här:

Om du har svårt att uppfylla något av alla dessa krav är det bättre att du vänder dig till någon av de långivare, på nätet, som ger så kallade smslån. Här är lånen inte alls lika många och stränga, och det finns ganska stora möjligheter att få snabblån utan krav på inkomst, till exempel. Här finns också många långivare som inte ställer krav på att det inte får finnas betalningsanmärkningar. Dessutom kan du hitta många lån som inte ger registreringar hos UC, eftersom långivarna samarbetar med andra kreditupplysningsföretag, eller gör sin kreditprövning på egen hand.

Att välja sin långivare

Att välja långivare och lån handlar alltså inte alltid bara om att hitta lånet med den lägsta räntan. När du gör en jämförelse bör du också titta på lånevillkoren för att se vilka krav som ställs, och vilka villkor man ger för lånet. Det finns förstås en hel del frågor som dyker upp när man ska låna pengar. för även om du behöver pengarna, och det snabbt, vill du förstås varken betala mer än nödvändigt eller ta ett lån med dåliga villkor. Och framför allt gäller det ju att hitta ett lån utan krav som du vet med dig att du inte kan uppfylla. Att söka ett lån som man inte har en chans att få skapar bara irritation och frustration, och dessutom kan det ge onödiga registreringar hos UC, om långivaren tar sin kreditupplysning från dem.

utan krav

För att göra det lite enklare att välja lån, och hitta rätt i denna djungel försöker vi här ge svar på de vanligaste frågorna om snabblån.

Hur får man lån utan krav på fast inkomst?

Om du går till den vanliga banken kan du inte få lån om du saknar en fast anställning, det har vi redan berättat om. Bland de nyare långivarna, de som finns på nätet och ger snabblån, har man en lite annorlunda syn på det här med inkomst och anställning. Man skulle kanske kunna säga att de har en modernare syn, och har insett att arbetsmarknaden inte ser ut på samma sätt idag som för femtio år sedan. Här godkänns betydligt fler anställningsformer, och många ger lån bara du har en inkomst, oavsett var den kommer ifrån. Om du, till exempel, jobbar som vikarie eller har en tillfällig anställning kan du både söka och få ett snabblån. Eftersom de här lånen också ska betalas tillbaka på relativt kort tid behöver man inte kräva en inkomst som med säkerhet är lika stor i framtiden.

Finns det snabblån utan krav på inkomst alls?

Ja, det finns faktiskt några få kreditgivare som inte har satt upp några inkomstkrav över huvud taget. På hemsidan, oftast där du kan se lånevillkoren, finns en lista på de krav långivaren ställer på den som vill ha ett lån. Här finns krav på att du ska vara myndig, oftast att du ska ha en svensk folkbokföringsadress och eventuella inkomstkrav. Här kan du alltså se direkt om det är ett lån som du har en chans att få, eller om kraven är för stora för dig.

Kan man få snabblån trots betalningsanmärkning?

Detta är kanske den vanligaste frågan vi får när det gäller snabblån. Tyvärr är det många som, av någon anledning, har råkat dra på sig en betalningsanmärkning. Något som kan ställa till stora problem i vardagen. Man får inte teckna hyresavtal eller ta abonnemang och man får inte låna pengar. och eftersom betalningsanmärkningen i de allra flesta fall ligger kvar i tre år får man alltså dras med problemen under lång tid. Men, det där med att det är stopp för alla lån är en sanning med modifikation. Går du till banken är det definitivt stopp. Här kan man inte låna pengar om man har en betalningsanmärkning. Men på nätet finns det faktiskt en hel del snabblån där man inte kräver att du inte har anmärkningar.  Om du bara kan klara övriga krav kan du låna även om du har en anmärkning.

Om du söker snabblån utan krav är det alltså här, på nätet, som du kan finna dem. Några få grundläggande krav finns det förstås alltid, som att du måste ha fyllt 18 år och alltså är myndig. Men, allt det där andra som radas upp i bankers, och andra långivares, kravlista, går det att slippa om du läser lånevillkoren för att hitta de rätta lånen.

Recension:

Snabblån utan krav
Betygsatt av: Snabblånexperten.se
Betyg: 4.5