Meny Stäng

Snabblån utan säkerhet

Det händer de flesta, även om några råkar ut oftare än andra. Men, att hamna i en situation då man behöver låna pengar är inte alls särskilt ovanligt. Det kan vara många saker som händer och som gör att du behöver ta ett lån för att lösa en akut situation. Ibland handlar det om fakturor man inte räknat med eller glömt bort eller så är det något som går sönder och måste repareras eller ersättas. Och det kan också handla om akut tandvärk som kräver tandläkarbehandling eller en hund som blir sjuk och måste få veterinärvård. Alltihop är egentligen ganska vardagliga händelser som sker lite då och då, men som faktiskt kräver att man måste fram med mer pengar än man har på kontot för tillfället. Och i synnerhet när du måste få fram de där pengarna snabbt är ett lån förmodligen det enda alternativet.

Behöver du pengar omedelbart är ett snabblån den bästa lösningen. Snabblån är en speciell kategori lån som du lättast söker via internet. Lånen ligger oftast på lite lägre lånebelopp än bankernas vanliga privatlån, just den storlek som man oftast vill ha för vardagliga behov. De flesta snabblån ligger från 500 kr upp till 15000 kr, så de täcker ett ganska stort spann. Och som sagt, de täcker ett vardagsbehov som de vanliga bankerna inte erbjuder någon hjälp för. Snabblån är så kallade privatlån, det vill säga lån utan säkerhet.

Låna utan någon säkerhet – jämför här:

Lån utan säkerhet

Om du har tittat på lån ute på nätet har du förmodligen upptäckt att det finns massor av lån att välja på. Det är lån i olika storlekar och med olika villkor, och framför allt finns det en hel rad av kategorier som man delar in lånen i. för den som inte brukar låna, och inte är så van vid lånemarknaden, kan det te sig som en djungel av lån. Det är svårt att veta vad de olika benämningarna står för, och därför kan det också vara svårt att veta vilken typ av lån man ska söka.

En del benämningar talar ju, åtminstone till en del, om vilken typ av lån det handlar om. Att ett smslån är ett lån som man kan söka via sms är ju inte så svårt att förstå, eller att ett mikrolån är ett relativt litet lån.

Sen nämns också privatlån och blancolån ganska ofta och här är det kanske inte lika lätt att utläsa av namnet ved det är för lån. Men, både privatlån och blancolån är namn på lån utan säkerhet.

Snabblån utan säkerhet

Inget krav på pant för lånet

Om du tar ett lån utan säkerhet behöver du alltså inte lämna någon pant för lånet. När man tar ett större lån, som till exempel ett bil- eller ett bolån, tar banken oftast bilen eller huset som säkerhet för lånet. Det betyder att om du, av någon anledning, inte kan betala så kan banken sälja huset/ bilen och på så sätt få tillbaka sina pengar. Du kan också belåna andra saker när du söker ett lån och på så sätt ge banken en säkerhet. Att kunna lämna en säkerhet kan göra att det är lättare att få lån, och eftersom banken inte behöver ta så stor risk får du oftast en något lägre ränta. Ett lån utan säkerhet innebär ju en högre risk för långivaren, vilket då kompenseras med en lite högre ränta.

Men, tar du ett relativt litet lån blir ränteskillnaden inte så märkbar. Och om du behöver låna pengar snabbt är ett lån utan säkerhet definitivt att föredra eftersom låneansökan kan behandlas snabbare när man inte behöver värdera eventuell pant. De snabblån du finner på nätet är alla lån utan säkerhet vilket betyder att du inte måste äga något värdefullt som du kan belåna för att kunna få ett lån. Att man inte behöver värdera föremål eller besluta om ifall panten är tillräckligt värdefull betyder att du kan få dina pengar betydligt snabbare. Ett snabblån kan faktiskt, i bästa fall, ge dig pengar på kontot redan samma dag.

Att tänka på när du söker snabblån utan säkerhet

Det finns förstås en del att tänka på innan du skickar iväg din låneansökan, och det gäller inte enbart när du vill ha ett snabblån. Oavsett vilket lån det handlar om bör du vara säker på att du kan betala tillbaka pengarna utan problem. Ett lån är ju tänkt att vara till hjälp, och ska inte stjälpa din ekonomi. Tar du ett snabblån ska det i de flesta fall betalas tillbaka ganska snart. Och då gäller det förstås att fundera på om du har pengarna då, när du inte har dem idag.

Det lån som bäst motsvarar dina behov och krav

Om du vet att det inte innebär en risk att ta ett lån, bör du jämföra olika lån för att hitta det som bäst motsvarar dina behov och krav. Om du köper en pryl som kostar en del tittar du förmodligen på olika butikers utbud för att jämföra priser, så du inte riskerar att betala mer än nödvändigt. Man kan ju ofta hitta en dator, mobil eller liknande till mycket varierande priser om man besöker några olika butiker. Och så ser det också ut när det gäller snabblån. Du kan hitta i stort sett likadana lån till mycket olika kostnad, och det finns också lån som kan se lika ut men som har helt olika villkor.

Om du, till exempel, vill låna pengar men har en betalningsanmärkning i bagaget, är det extra viktigt att jämföra lån. För att du inte ska behöva söka lån som du ändå inte kan få, kan du läsa lånevillkoren och på så sätt hitta de långivare som ger lån trots betalningsanmärkning. För även om många tror att det är omöjligt att låna med en anmärkning, så finns det faktiskt en del långivare som ger lån, även på helgen. Man ser helt enkelt hellre till din aktuella betalningsförmåga än till eventuella historiska synder.

När det gäller snabblån är det ofta mycket lätt att jämföra priser eftersom de flesta långivare har ett verktyg på hemsidan, där du kan ställa in önskat belopp och lånetid, och på så sätt få fram exakt hur mycket du ska betala varje månad.

Recension:

Snabblån utan säkerhet
Betygsatt av: Snabblånexperten.se
Betyg: 4.5